Rebarborová buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborová buchta
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60256 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
420 g | Cukr moučkový |
2 balení | Cukr vanilka |
125 g | Hera |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
300 g | Mouka polohrubá |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1000 g | Reveň (Rebarbora) |
1 hrst | Rozinky |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
2 hrst | Strouhanka |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 273,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 108,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Hera, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Rozinky, Skořice mletá, Strouhanka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rebarborová buchta postup přípravy receptu:
1 | Rebarboru oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a namočíme na chvíli do horké vody. |
2 | Na vále zpracujeme těsto z polohrubé mouky, hladké mouky, prášku do pečiva, 200g cukru, Hery, vejce a 1 vanilkového cukru. |
3 | Okapanou rebarboru smícháme v misce se strouhankou. |
4 | 2/3 těsta rozválíme na plát (nejlépe na dva menší pláty, které na plechu spojíme) a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta vytáhneme podél plechu. Na těsto naneseme rebarboru a posypeme ji zbylým cukrem, vanilkovým cukrem, rozinkami a skořicí. |
5 | Navrch položíme zbylé rozválené těsto a okraje těst spojíme. |
6 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. |