Jednoduchý recept

Péřová buchta

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Péřová buchta 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60259
Kategorie: Buchty

Ingredience

4 polévková lžíce Cukr krupice
200 g Cukr moučkový
2 balení Cukr skořicový
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
1 l Mléko polotučné
200 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
2 balení Pudinkový prášek - vanilkový
4 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 312kJ
11% Sacharidy 40 g
19% Tuky 14 g
2% Sodík 39 mg
13% Bílkoviny 8 g
Péřová buchta
  • Péřová buchta
  • 1
  • Péřová buchta
  • 2
  • Péřová buchta
  • 3
  • Péřová buchta
  • 4
  • Vložit obrázek

Péřová buchta postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme vejce s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zamícháme a vlijeme na plech s okrajem vyložený pečicím papírem.

2

Z mléka, krupicového cukru a pudinkových prášků uvaříme pudink, který nalijeme na syrové těsto na plechu.

3

Moučník pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15 minut.

4

Po upečení ještě na teplý povrch moučníku rozetřeme zakysanou smetanu a posypeme ji skořicovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Péřová buchta
Buchta, spíš už zákusek, je opravdu péřová, není co dodat :-) Pekla jsem o chvíli déle, ale na teplotu cca 180°C.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept