Bramborový salát s červeným vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s červeným vínem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6026 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
750 g | Brambory vařené |
1 špetka | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno červené |
125 ml | Voda pitná |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 708,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s červeným vínem postup přípravy receptu:
1 | Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Přidáme na kostky nakrájenou papriku, na kousky pokrájené zelí a vše zalijeme marinádou z vody, octa, vína, cukru, soli, oleje a hořčice. Marinádu dobře protřepeme. |