Buchta z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta z podmáslí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60268 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
200 g | Cukr moučkový |
1 balení | Cukr vanilka |
1 kávová lžička | Jedlá soda |
2 polévková lžíce | Kakao |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
150 ml | Olej rostlinný |
250 ml | Podmáslí |
1 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
100 g | Čokoláda na vaření |
150 g | Zakysaná smetana |
Na plech | |
30 g | Máslo |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 6,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 23,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej rostlinný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka pšeničná hladká, Čokoláda na vaření, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jedlá soda, Kakao, Podmáslí, Zakysaná smetana, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme všechny suroviny na těsto. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut. |
3 | Příprava polevy: ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a smícháme ji se zakysanou smetanou. |
4 | Polevu rozetřeme na upečený, prochladlý moučník a necháme ji ztuhnout. |
Mňam. Buchtu jsem původně pekla na další den k snídani. Nezbyl ani kousek. Překvapila mě poleva. Se zakysanou smetanou velmi dobré a jednoduché. Musím si dát do oblíbených
Delikátní