Bratislavská buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bratislavská buchta
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60270 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Cukr moučkový |
2 ks | Cukr vanilka |
2 polévková lžíce | Kakao |
1 balení | Kypřicí prášek do pečiva |
500 ml | Mléko polotučné |
250 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
1 balení | Skořicový cukr |
5 ks | Vejce slepičí |
200 ml | Voda pitná |
450 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 102,2mg |
Draslík | 54,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 117,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Pudinkový prášek - vanilkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kakao, Kypřicí prášek do pečiva, Skořicový cukr, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bratislavská buchta postup přípravy receptu:
1 | V míse vyšleháme vejce s krupicovým cukrem a 1 vanilkovým cukrem. Přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vymícháme těsto, které rozdělíme na poloviny. |
2 | Polovinu těsta vlijeme na plech vyložený pečicím papírem. |
3 | Do zbylého těsta vsypeme kakao, promícháme a nalijeme klikatě mezi světlé těsto. |
4 | Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink, který nalijeme na těsta na plechu. |
5 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut. |
6 | Zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Směs nalijeme na upečený moučník a posypeme skořicovým cukrem. Necháme do podávání v chladničce. |
Poznámka
Pudink při vaření můžeme osladit podle chuti.
Tento recept se opravdu povedl. Vynikající!!! To prostě musíte ochutnat. Doporučuji uvařit hustější pudink. Ale i tak se buchta povedla a je jedna z nejlepších, co jsem kdy ochutnala. Dáváme pět hvězdiček a určitě si ji brzy upečeme znovu.