Trhací buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trhací buchta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60271 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Na pomazání a posypání | |
---|---|
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
Těsto | |
40 g | Cukr moučkový |
5 g | Droždí sušené |
60 g | Máslo čerstvé |
80 ml | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
40 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 74,8mg |
Draslík | 19,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořice mletá, Droždí sušené, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Trhací buchta postup přípravy receptu:
1 | Těsto zpracujeme a necháme kynout v domácí pekárně - nejdříve vlijeme tekuté stuoviny, potom přisypeme sypké. |
2 | Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí. Těsto po délce nakrájíme na 6 stejných pruhů. Pruhy narovnáme na sebe a nakrájíme je znovu na 6 stejných dílů, které urovnáme těsně za sebou do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem. Necháme ještě asi 30 minut kynout. |
3 | Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut. |
Poznámka
Na přípravu těsta použijeme rozpuštěné, vychladlé máslo. Kynuté těsto můžeme připravit tradičním způsobem bez použití pekárny.