Jednoduchý recept

Papoušková buchta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60273

Ingredience

Těsto
300 g Cukr moučkový
1 balení Cukr vanilka
250 g Hera
1 balení Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
1 balení Pudinkový prášek - jahodový
1 balení Pudinkový prášek - kakaový
1 balení Pudinkový prášek - vanilkový
250 ml Smetana ke šlehání
5 ks Vejce slepičí
Poleva
200 ml Poleva citronová
2 polévková lžíce Rum
100 g Čokoláda na vaření
Na plech
30 g Máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 559 kcal
Kilojoule 2 338kJ
17% Sacharidy 60 g
41% Tuky 31 g
5% Sodík 92 mg
12% Bílkoviny 7 g

Papoušková buchta postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme vejce s moučkovým cukrem a změklou Herou. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, šlehačku a vanilkový cukr. Vše dobře promícháme.

2

Těsto rozdělíme na 3 díly a do každého vmícháme 1 pudinkový prášek.

3

Na máslem vymazaný plech s okrajem klademe lžící střídavě barevné hromádky těsta.

4

Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě 25-30 minut.

5

Po upečení pokapeme na povrchu rumem, přelijeme citronovou polevou a zakapeme rozpuštěnou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept