Prazdrojské vepřové nudličky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Prazdrojské vepřové nudličky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60278 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
150 g | Kečup |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
100 g | Vepřové sádlo škvařené |
200 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Worcester |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 738,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 14,6mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý mletý, Sůl, Vepřové sádlo škvařené, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Prazdrojské vepřové nudličky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a osušené maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. |
2 | Maso opečeme na rozehřátém sádle. Potom přidáme najemno nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Vše zalijeme kečupem, pivem a zakápneme worcesterem. Necháme chvíli podusit, podle potřeby podlijeme trochou vody. |
Poznámka
Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s čerstvým pečivem.