Jednoduchý recept

Kladenský vepřový bok

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60282

Ingredience

50 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín celý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
30 g Tuk
800 g Vepřový bok
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,176 kcal
Kilojoule 4 919kJ
3% Sacharidy 12 g
152% Tuky 114 g
4% Sodík 81 mg
36% Bílkoviny 20 g

Kladenský vepřový bok postup přípravy receptu:

1

Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky.

2

Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody.

3

Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme.

4

Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji.

Poznámka

Vhodnou přílohou je houskový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept