Kladenský vepřový bok - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kladenský vepřový bok
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60282 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín celý |
300 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk |
800 g | Vepřový bok |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 151,1mg |
Draslík | 437,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 42,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kladenský vepřový bok postup přípravy receptu:
1 | Omytý a osušený vepřový bok nakrájíme na kostky. |
2 | Na rozehřátém tuku osmahneme oloupanou, nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, podle chuti osolíme a okmínujeme. Zalijeme pivem (sklenku ponecháme na namočení chlebové střídky) a dusíme doměkka. Během dušení podlijeme trochou vody. |
3 | Měkké maso vyjmeme a do šťávy přidáme chlebovou střídku namočenou v pivu. Vše ještě povaříme. |
4 | Nakonec šťávu podle chuti přisolíme a přecedíme ji. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je houskový knedlík.