Jednoduchý recept

Masové pivní bochánky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 60283
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
30 g Máslo
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Vepřové maso mleté
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
2% Sacharidy 8 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 113 mg
57% Bílkoviny 32 g
  • Masové pivní bochánky
  • Masové pivní bochánky
  • 1
  • Masové pivní bochánky
  • 2
  • Vložit obrázek

Masové pivní bochánky postup přípravy receptu:

1

Mleté hovězí a vepřové maso promícháme v míse. Přilijeme trochu piva, přidáme vejce, sůl, pepř a tolik hladké mouky, aby vznikla kompaktní směs.

2

Ze směsi tvarujeme malé bochánky a na každý položíme kolečko oloupané cibule.

3

Plech nebo pekáč vymažeme máslem a urovnáme na něj bochánky. Zbylou cibuli vsypeme mezi maso.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě a během pečení bochánky podléváme zbylým pivem.

5

Upečené maso vyjmeme, výpek vlijeme do pánve a vysmahneme. Zaprášíme hladkou moukou, krátce osmahneme, zředíme vodou a chvíli povaříme.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept