Králičí stehna dušená v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí stehna dušená v zelenině
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60290 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 hrst | Fazolové lusky |
100 g | Hrášek sterilovaný |
800 g | Králičí stehna |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
100 ml | Víno bílé |
4 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 849,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazolové lusky, Mrkev kořen, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hrášek sterilovaný, Králičí stehna, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí stehna dušená v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Králičí stehna osolíme a vložíme do remosky na rozpuštěné sádlo. Pečeme do poloměkka. |
2 | Potom k masu přidáme protlak smíchaný s očištěnou, nakrájenou mrkví, fazolovými lusky, na kolečka nakrájenými žampiony a nasekanou cibulí. Podlijeme vínem a dopečeme doměkka. |
3 | Nakonec do pokrmu vmícháme sterilovaný hrášek a jen prohřejeme. |
Poznámka
Podáváme s různě upravenými bramborami.