Jednoduchý recept

Lasagne zapečené s mletým masem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 60295

Ingredience

100 g Anglická slanina
500 ml Bešamel
1 ks Cibule
500 g Hovězí maso mleté
12 plátek Lasagne
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
1 polévková lžíce Pesto
5 ks Rajčata
100 g Sýr Gouda 45%
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 744kJ
6% Sacharidy 23 g
58% Tuky 43 g
47% Sodík 945 mg
76% Bílkoviny 43 g

Lasagne zapečené s mletým masem postup přípravy receptu:

1

Na oleji orestujeme nasekanou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso, znovu orestujeme, ochutíme pestem a osolíme. Dusíme asi 15 minut.

2

Potom přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, na proužky nakrájené papriky a znovu podusíme.

3

Na dno zapékací mísy urovnáme lasagne a přelijeme je bešamelem. Na bešamel rozložíme plátky slaniny, dáme další vrstvu lasagní a na ně rozložíme vrstvu masové směsi. Na maso dáme další vrstvu lasagní, zalijeme bešamelem, dáme masovou směs. Vrchní vrstvu tvoří lasagne zalité bešamelem. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Poznámka

Bešamel můžeme připravit sami z máslové jíšky a mléka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept