Dušená mrkev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mrkev
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60297 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mrkev |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
1 špetka | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 11,1mg |
Vláknina | 199,8mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mrkev, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mrkev postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev nakrájíme na tenčí kolečka nebo na kostičky. Osmahneme v kastrole na másle, mírně podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Dusíme téměř doměkka. |
2 | Potom mrkev zaprášíme hladkou moukou a dodusíme doměkka. |
3 | Nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou. |
4 | Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželku. |
Poznámka
Můžeme podávat s vařeným hovězíme nebo vepřovým masem a s bramborami.