Jednoduchý recept

Dušená mrkev

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 60297
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 g Mrkev
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
1 špetka Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 355kJ
1% Sacharidy 3 g
11% Tuky 8 g
0% Sodík 3 mg
0% Bílkoviny 0 g

Dušená mrkev postup přípravy receptu:

1

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenčí kolečka nebo na kostičky. Osmahneme v kastrole na másle, mírně podlijeme vodou, osolíme a opepříme. Dusíme téměř doměkka.

2

Potom mrkev zaprášíme hladkou moukou a dodusíme doměkka.

3

Nakonec ochutíme cukrem a citronovou šťávou.

4

Do hotového pokrmu přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka

Můžeme podávat s vařeným hovězíme nebo vepřovým masem a s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept