Kynutý šnečí koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynutý šnečí koláč
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60299 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
40 g | Hera |
160 g | Mouka polohrubá |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Náplň tvarohová |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
110 ml | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 98,6mg |
Draslík | 51,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 108,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Droždí, Náplň tvarohová, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kynutý šnečí koláč postup přípravy receptu:
1 | Ve vlažné vodě rozmícháme cukr, droždí a 2 lžíce z uvedeného množství hladké mouky. Necháme kynout kvásek asi 15 minut. |
2 | Potom přidáme změklou Heru, žloutek, zbylou hladkou i polohrubou mouku, špetku soli a citronovou šťávu. Vymísíme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. |
3 | Vykynuté těsto propracujeme, rozválíme a potřeme náplní. Svineme jako závin. Ze závinu nakrájíme řezy dlouhé asi 4 cm a urovnáme je řeznou plochou dolů do máslem vymazané remosky. Necháme ještě nakynout. |
4 | Koláč pečeme 30-40 minut. |
Poznámka
Můžeme použít i makovou nebo ořechovou náplň.