Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60300
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
150 g Hlíva ústřičná
50 g Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Olej rostlinný
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Eidam uzený 45%
250 g Těstoviny
1 kávová lžička Tymián čerstvý
3 l Voda pitná
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
16% Sacharidy 57 g
34% Tuky 26 g
3% Sodík 51 mg
31% Bílkoviny 17 g

Těstoviny v zelenině postup přípravy receptu:

1

Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájenou hlívu a prolisovaný česnek. Vše chvíli podusíme a podle potřeby podlijeme 2 lžícemi vody.

2

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a ihned promícháme s podušenou cibulí a hlívou. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, okořeníme lístky tymiánu a promícháme. Podle chuti přisolíme.

3

Těstovinovou směs urovnáme do máslem vymazané remosky a zapékáme 15 minut. Potom zalijeme mlékem rozmíchaným se smetanou a nastrouhaným sýrem. Povrch poklademe lupínky másla a ještě krátce zapečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept