Znojemská omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Znojemská omáčka
Znojemská omáčka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60305 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Jíška instantní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 kostka | Masox |
150 g | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Vepřová plec |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 88,8mg |
Draslík | 447,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 233,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Masox, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Hořčice plnotučná, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Znojemská omáčka postup přípravy receptu:
1 | Na oleji v tlakovém hrnci orestujeme jemně nasekanou cibuli. Přisypeme kmín, přidáme na kostky nakrájené maso a znovu orestujeme. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme mletou paprikou a podlijeme vodou. Vmícháme masox a prolisovaný česnek. Hrnec uzavřeme a omáčku vaříme 20-25 minut, až je maso měkké. |
2 | Do hotové omáčky přidáme nakrájené nebo nahrubo nastrouhané okurky a ještě chvíli povaříme. Nakonec vmícháme jíšku na zahuštění omáčky. |
Poznámka
Znojemskou omáčku podáváme s knedlíky, rýží nebo s těstovinami.
Pokud nevadí, dovolila jsem si přidat foto. Tahle znojemská je z vepřové plece, ale taky skvělá :-)