Brambory zapečené s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s jablky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 60307 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
120 g | Cukr krupice |
600 g | Jablka |
40 g | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Skořice mletá |
150 ml | Smetana sladká |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 205,9mg |
Draslík | 801,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 290,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cukr krupice, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skořice mletá, Smetana sladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s jablky postup přípravy receptu:
1 | Vychladlé brambory a oloupaná jablka nahrubo nastrouháme. |
2 | Do remosky vyložené pečicím papírem klademe střídavě tenčí vrstvu brambor a jablek. Jablka promícháme s cukrem a skořicí. Vrchní vrstvu tvoří brambory. |
3 | Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a pokrm zapékáme asi 20 minut. |
4 | Potom zalijeme vejci rozmíchanými se smetanou a dopečeme dozlatova. |
Poznámka
Před podáváním můžeme pokrm pocukrovat a ozdobit ušlehanou smetanou.