Vanilkový anglický krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilkový anglický krém
Vanilkový anglický krém
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60311 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
80 g | Cukr krupice |
4 dl | Mléko plnotučné |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 370,2mg |
Draslík | 33,1mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 432,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilkový anglický krém postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk rozřízneme podélně ostrým nožem, vnitřek hranou nože seškrábneme a obojí vložíme do hrnce zahřátého mléka. Nejprve vanilku v horkém mléce zhruba 15 minut louhujeme, poté necháme přejít varem. Lusk vyjmeme. |
2 | Ve střední misce do zhoustnutí rozšleháme žloutky s cukrem. Poté do směsi zašleháme asi polovinu horkého vanilkového mléka. Šleháme, dokud není směs propojená, poté vlijeme do hrnce se zbylým mlékem. Na menším plameni za stálého míchání zahříváme, až krém zhoustne. Dobře mícháme ode dna a krém stíráme ze stěn hrnce, aby krém nehrudkovatěl. Krém se nesmí vařit! |
3 | Hotový krém přecedíme přes husté síto nejlépe do porcelánové nádoby a necháme vychladnout. Často během chladnutí mícháme, aby se nedělal na povrchu škraloup. |