Máslový kávovo-vanilkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Máslový kávovo-vanilkový krém
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60313 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
110 g | Cukr krupice |
130 g | Máslo |
3 g | Tresť vanilková |
1 ks | Vejce slepičí |
25 g | Voda pitná |
2 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 20,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Máslový kávovo-vanilkový krém postup přípravy receptu:
1 | Ve vyšší nádobě ušleháme vejce se žloutky; změklé máslo vyšleháme v míse ručním šlehačem. |
2 | Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme cukr s vodou na světlý karamel, ten nalijeme na vejce a šlehačem ušleháme. Směs je hotová, až ztrojnásobí svůj objem a je zcela vychladlá. |
3 | Tuto směs pomalu zašleháváme do připraveného vyšlehaného másla. Krém dochutíme esencemi, které pečlivě zašleháme. |
4 | Tento krém je k okamžitému použití. |
Poznámka
Podle nálady lze přidat i 3 g tresti kávové.