Jednoduchý recept

Smetanový dezert panna cotta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60318
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

70 g Cukr krupice
50 cl Smetana
1 ks Vanilkový lusk
2 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 014kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
0% Sodík 3 mg
7% Bílkoviny 4 g

Smetanový dezert panna cotta postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk rozřízneme, želatinu necháme rozpustit ve vodě (množství vody podle návodu na sáčku).

2

Smetanu vlijeme do kastrolu, přidáme vanilkový lusk a zhruba 5 minut zahříváme. Do horké smetany vmícháme cukr a šlehám, až se zcela rozpustí.

3

Krém odstavíme z ohně, jakmile se začne vařit. Vanilkový lusk zhruba po půl druhé minutě vyjmeme. Do krému pečlivě vmícháme želatinu zbavenou vody. Během chladnutí (zhruba 5 minut)často mícháme, aby se netvořil škraloup. Poté krém rozlijeme do misek, které přikryjeme fólií a krém dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky.

4

Vychladlý dezert vyklopíme na dezertní talířky (dobře se vyklápějí, když misky před vyklopením na 3 vteřiny ze tří čtvrtin ponoříme do horké vody).

Poznámka

Dezert Panna cotta můžeme podávat s ovocnými omáčkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept