Smetanový dezert panna cotta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový dezert panna cotta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60318 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
70 g | Cukr krupice |
50 cl | Smetana |
1 ks | Vanilkový lusk |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,4mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový dezert panna cotta postup přípravy receptu:
1 | Vanilkový lusk rozřízneme, želatinu necháme rozpustit ve vodě (množství vody podle návodu na sáčku). |
2 | Smetanu vlijeme do kastrolu, přidáme vanilkový lusk a zhruba 5 minut zahříváme. Do horké smetany vmícháme cukr a šlehám, až se zcela rozpustí. |
3 | Krém odstavíme z ohně, jakmile se začne vařit. Vanilkový lusk zhruba po půl druhé minutě vyjmeme. Do krému pečlivě vmícháme želatinu zbavenou vody. Během chladnutí (zhruba 5 minut)často mícháme, aby se netvořil škraloup. Poté krém rozlijeme do misek, které přikryjeme fólií a krém dáme alespoň na 2 hodiny do chladničky. |
4 | Vychladlý dezert vyklopíme na dezertní talířky (dobře se vyklápějí, když misky před vyklopením na 3 vteřiny ze tří čtvrtin ponoříme do horké vody). |
Poznámka
Dezert Panna cotta můžeme podávat s ovocnými omáčkami.