Šunková pěna se žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunková pěna se žervé
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6032 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
16 dkg | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
75 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
15 dkg | Šunka dušená |
2 ks | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 349,5mg |
Draslík | 8,5mg |
Vláknina | 308,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 177,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunková pěna se žervé postup přípravy receptu:
1 | Šunku umeleme, utřeme s polovinou másla, smetanou, paprikou, |
2 | solí a pepřem. Směs necháme v lednici ztuhnout. |
3 | Žervé utřeme se zbylým máslem, solí a ušlehanou smetanou. |
4 | Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem, dno potřeme šunkovou pěnou na ní dáme vrstvu žervé a pokračujeme až do spotřebování. Zakončíme šunkovou pěnou. Necháme v chladničce ztuhnout. Nakrájíme na plátky, zdobíme rajčetem nebo ředkvičkami. |