Recept

Fettuccine se špenátem a prosciuttem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6033
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 polévková lžíce Balsamico ocet
3 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
8 plátek Prosciutto sušené
500 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Parmezán
500 g Těstoviny Fettuccine
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 454kJ
25% Sacharidy 90 g
18% Tuky 13 g
27% Sodík 546 mg
52% Bílkoviny 29 g

Fettuccine se špenátem a prosciuttem postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem.

3

Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept