Fettuccine se špenátem a prosciuttem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fettuccine se špenátem a prosciuttem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6033 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
3 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 plátek | Prosciutto sušené |
500 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Fettuccine |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 749,1mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 12g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibulka jarní, Cukr krupice, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Prosciutto sušené, Těstoviny Fettuccine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fettuccine se špenátem a prosciuttem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím nakrájíme šunku na malé kousky, cibulky nadrobno a asi 5min orestujeme za občasného míchání na rozpáleném oleji dokřupava. Listy špenátu pokrájíme nahrubo a přidáme do pánve. Vmícháme cukr a ocet a poté pod pokličkou asi minutu povaříme. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme parmazánem a ihned podáváme. |