Recept

Kořeněný chlebíček s javorovým sirupem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60330

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
4 g Kakao - prášek
115 g Mléko acidofilní
110 g Mléko plnotučné
320 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
115 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř bílý mletý
240 g Sirup javorový
3 g Skořice mletá
0,5 kávová lžička Soda jedlá
0,3 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 g Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
19% Sacharidy 69 g
18% Tuky 14 g
2% Sodík 47 mg
11% Bílkoviny 6 g

Kořeněný chlebíček s javorovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C.

2

Formu vymažeme 15 g rozpuštěného másla a necháme v chladničce ztuhnout. Zbylé máslo rozpustíme.

3

V míse promícháme všechny sypké přísady kromě cukru. Ve větší míse promícháme mléko, acidofilní mléko, rozpuštěné máslo, cukr, sirup. Mícháme, až se cukr rozpustí. Do tekuté směsi přimícháme připravenou sypkou směs a rozšleháme ručním šlehačem, až je těsto hladké.

4

Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 55 minut až hodinu (zkusíme vpichem špejle, zda je koláč hotový – nelepí se na špejli, je upečený).

5

Upečený koláč necháme zhruba 12 minut chladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na suché místo. Při pokojové teplotě můžeme koláč servírovat až 5 dní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept