Kořeněný chlebíček s javorovým sirupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný chlebíček s javorovým sirupem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60330 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
4 g | Kakao - prášek |
115 g | Máslo čerstvé |
115 g | Mléko acidofilní |
110 g | Mléko plnotučné |
320 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř bílý mletý |
240 g | Sirup javorový |
3 g | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
5 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 47,9mg |
Draslík | 79,5mg |
Vláknina | 373,3mg |
Vitamín A | 35,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kakao - prášek, Muškátový oříšek, Sirup javorový, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř bílý mletý, Skořice mletá, Sůl, Zázvor mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný chlebíček s javorovým sirupem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. |
2 | Formu vymažeme 15 g rozpuštěného másla a necháme v chladničce ztuhnout. Zbylé máslo rozpustíme. |
3 | V míse promícháme všechny sypké přísady kromě cukru. Ve větší míse promícháme mléko, acidofilní mléko, rozpuštěné máslo, cukr, sirup. Mícháme, až se cukr rozpustí. Do tekuté směsi přimícháme připravenou sypkou směs a rozšleháme ručním šlehačem, až je těsto hladké. |
4 | Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 55 minut až hodinu (zkusíme vpichem špejle, zda je koláč hotový – nelepí se na špejli, je upečený). |
5 | Upečený koláč necháme zhruba 12 minut chladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na suché místo. Při pokojové teplotě můžeme koláč servírovat až 5 dní. |