Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60331

Ingredience

25 g Cukr krupice
150 g Kukuřičná krupice T 600
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mléko acidofilní
150 g Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Soda jedlá
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 220 kcal
Kilojoule 920kJ
9% Sacharidy 33 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 79 mg
11% Bílkoviny 6 g

Chlebíček z polenty postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 °C.

2

Dortovou formu vymažeme 10 g rozpuštěného másla, formu vložíme do chladničky ztuhnout.

3

V rendlíku rozpustíme zbylé máslo a odstavíme. Ve velké nádobě promícháme všechny sypké přísady. Ve směsi uděláme větší důlek.

4

V hrnečku rozšleháme vejce a vlijeme do důlku, lehce promícháme. Přilijeme obě mléka a dobře vymícháme. Na závěr přilijeme rozpuštěné máslo a mícháme, až je těsto hladké.

5

Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme zhruba 30 minut. Upečený chlebíček necháme zhruba 10 minut zchladnout, poté vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.

Poznámka

Chlebíček můžeme podávat i teplý s máslem, lze jej servírovat jako příkrm k polévce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept