Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60335

Ingredience

125 g Cukr moučka
150 ml Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká
25 g Máslo čerstvé
15 ml Rum
100 ml Smetana
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 99 kcal
Kilojoule 413kJ
2% Sacharidy 6 g
9% Tuky 7 g
1% Sodík 12 mg
5% Bílkoviny 3 g

Vanilkové bábovičky postup přípravy receptu:

1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme. Máslo nakrájíme a necháme změknout. V rendlíku zahřejeme mléko se smetanou a vanilkovým luskem.

2

V míse promícháme cukr s moukou, přidáme vejce a dobře promícháme. Poté za stálého mícháni vlijeme vlažnou smetanovou směs (vanilku vyjmeme) a máslo. Když je máslo zcela rozpuštěné, vrátíme do směsi vanilkový lusk. Směs necháme zchladnout, poté překryjeme a vložíme na alespoň 10 hodin do chladničky.

3

Těsto vyjmeme z ledničky asi hodinu před dalším zpracováním a vyjmeme z něj vanilkový lusk, troubu předehřejeme na 270 °C.

4

Těsto vyšleháme a plníme do formiček (silikonových) ze tří čtvrtin a dáme péct. Když těsto „vyběhne“, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme, dokud těsto nezhnědne (cca 65 minut).

5

Bábovičky necháme vychladnout, poté je vyklopíme na mísu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept