Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 60336
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

200 g Cukr krupice
120 g Cukr moučka
2 ks Cukr vanilka
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
170 g Mléko acidofilní
550 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
1,5 kávová lžička Soda jedlá
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
1 l Olej fritovací

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,012 kcal
Kilojoule 4 232kJ
30% Sacharidy 107 g
80% Tuky 60 g
8% Sodík 167 mg
23% Bílkoviny 13 g

Koblihy bez kynutí postup přípravy receptu:

1

Do silnostěnného hrnce vlijeme olej. Koblihy budeme smažit při teplotě 190 °C (možno i ve fritovacím hrnci). Vanilkový cukr smícháme na tácu s moučkovým cukrem. Máslo dáme rozpustit.

2

V v hlubší míse promícháme mouku, asi 140 g, s cukrem, se strouhaným muškátovým oříškem, kypřicím práškem, sodou a solí.

3

Odděleně ušleháme acidofilní mléko s vejci, žloutkem a vlahým máslem. Promíchanou směs vmícháme do sypkých surovin. Poté zapracujeme zbytek mouky (cca 60 g mouky odložíme na podsypání).

4

Na moukou posypaném vále vyválíme 1 cm silné těsto (těsto se dost lepí, je třeba mít posypaný vál, i pomoučený váleček). Vykrajujeme kroužky, malým kulatým vykrajovátkem vypichujeme středy.

5

Hotové koblihy postupně vkládáme do horkého oleje. Zhruba po 2 minutách koblihy v oleji obrátíme a smažíme cca 1 minutu.

6

Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept