Koblihy bez kynutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy bez kynutí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60336 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
120 g | Cukr moučka |
2 ks | Cukr vanilka |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mléko acidofilní |
550 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1,5 kávová lžička | Soda jedlá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Olej fritovací |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 153,5mg |
Draslík | 32,3mg |
Vláknina | 34,7mg |
Vitamín A | 166,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový oříšek, Soda jedlá, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko acidofilní, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Olej fritovací nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koblihy bez kynutí postup přípravy receptu:
1 | Do silnostěnného hrnce vlijeme olej. Koblihy budeme smažit při teplotě 190 °C (možno i ve fritovacím hrnci). Vanilkový cukr smícháme na tácu s moučkovým cukrem. Máslo dáme rozpustit. |
2 | V v hlubší míse promícháme mouku, asi 140 g, s cukrem, se strouhaným muškátovým oříškem, kypřicím práškem, sodou a solí. |
3 | Odděleně ušleháme acidofilní mléko s vejci, žloutkem a vlahým máslem. Promíchanou směs vmícháme do sypkých surovin. Poté zapracujeme zbytek mouky (cca 60 g mouky odložíme na podsypání). |
4 | Na moukou posypaném vále vyválíme 1 cm silné těsto (těsto se dost lepí, je třeba mít posypaný vál, i pomoučený váleček). Vykrajujeme kroužky, malým kulatým vykrajovátkem vypichujeme středy. |
5 | Hotové koblihy postupně vkládáme do horkého oleje. Zhruba po 2 minutách koblihy v oleji obrátíme a smažíme cca 1 minutu. |
6 | Hotové koblihy necháme na ubrousku okapat a ještě teplé obalujeme ve vanilkovém cukru. |