Banánové toasty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banánové toasty
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60341 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Banány |
500 g | Chléb toastový |
45 g | Cukr krupice |
60 g | Cukr moučka |
1 ks | Cukr vanilka |
220 g | Jahody zahradní |
50 g | Máslo čerstvé |
3,5 dl | Mléko plnotučné |
6 polévková lžíce | Sirup javorový |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 96g |
---|---|
Cholesterol | 110,1mg |
Draslík | 623,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 169,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Chléb toastový, Cukr krupice, Jahody zahradní, Sirup javorový, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Banánové toasty postup přípravy receptu:
1 | Nekrájený toastový chléb nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na utěrku, necháme oschnout. Mléko necháme změknout. Banány a jahody nakrájíme na plátky. |
2 | V míse rozšleháme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a rozšlehanými vejci. |
3 | Do směsi namáčíme nakrájený toastový chléb. Poté naskládáme kolmo do mísy. |
4 | Máslo rozdělíme na porce, a postupně na nich smažíme toastový chléb. |
5 | Usmažené plátky chleba podáváme s plátky jahod a banánů, které zakapeme javorovým sirupem. Posypeme moučkovým cukrem. |