Jablečný koláč karamelový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečný koláč karamelový
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60343 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
200 g | Cukr krupice |
1 kg | Jablka |
60 g | Máslo |
65 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 179,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 90,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablečný koláč karamelový postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220 °C. Máslo nakrájíme na kostičky. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince. |
2 | Do hlubšího kastrolu vlijeme vodu, vsypeme cukr a na mírném plameni za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Když se začne směs vařit, přestaneme míchat a necháme ji zbarvit do světle hněda. Poté sundáme ze sporáku a zašleháme máslo. Směs vlijeme do dortové formy. Na karamel naskládáme jablka řezem dolů. |
3 | Vložíme do předehřáté trouby a pečeme cca 75 minut. Zhruba 15 minut před koncem pečení vyválíme z drobenkového těsta kolo, které položíme na jablka. |
4 | Po upečení koláč hned obrátíme na mísu a necháme vychladnout. |
Poznámka
Těsto drobenkové Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout. 200 g mouka pšeničná hladká 100 g máslo čerstvé 20 ml voda pitná 25 g cukr krupice 1/4 lžička sůl 1 ks vejce slepičí