Jednoduchý recept

Šlehačkový zapečený krém

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60347
Kategorie: Krémy

Ingredience

8 g Cukr krupice
50 g Cukr moučka
420 ml Smetana ke šlehání
1 ks Vanilkový lusk
5 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 310 kcal
Kilojoule 1 299kJ
2% Sacharidy 5 g
42% Tuky 32 g
0% Sodík 0 mg
5% Bílkoviny 3 g

Šlehačkový zapečený krém postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme hlubší plech, na něj položíme misky o obsahu přibližně 80-90 ml. Troubu předehřejeme na 180°C. Do většího hrnce nebo rendlíku dáme vařit 1-2 litry vody. Voda by měla být v hrci asi 3-5 cm pod okraj a neměla by se prudce vařit.

2

Do misky, kterou později ponoříme do vodní lázně, dáme 4 žloutky, přidáme prosátý práškový cukr, směs dobře promícháme, ale ne do pěny. Do kastrolku nalijeme smetanu, do které zamícháme všechna semínka z vanilkového lusku a při mírnější teplotě zahříváme. Když je smetana horká, pomalu ji přiléváme k žloutkům, poté misku se směsí vložíme na vodní lázně. Za stálého míchání šlehačkový krém vaříme tak dlouho, dokud nezhoustne. V případě, že směs nehoustne, přimícháme ještě 1 žloutek.

3

Horký krém nalijeme stejnoměrně do připravených misek. Na plech k miskám opatrně přilijeme vroucí vodu tak, aby výška vody byla ve stejné výšce jako je krém v miskách.

4

Plech s miskami vložíme do předehřáté trouby a pečeme do ztuhnutí přibližně 25 minut. Po upečení misky s krémem necháme chvíli vychladnout a pak je dáme na 4 hodiny do ledničky.

5

Těsně před podáváním krém v miskách posypeme jemným pískovým cukrem a pomocí cukrářské pistole cukr zkaramelizujeme.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept