Osvěžující pomerančový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující pomerančový krém
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60348 |
Kategorie: | Krémy, polevy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
100 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Likér pomerančový |
1 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
6 ks | Pomeranč |
100 ml | Smetana ke šlehání |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 153,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 431,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Maizena - kukuřičný škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pomeranč, Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující pomerančový krém postup přípravy receptu:
1 | Pomeranče s citrónem omyjeme a osušíme. Ze 4 pomerančů a z 1/2 citrónu nastrouháme do misky kůru. Pak pomeranče vymačkáme a šťávu přidáme k nastrouhané kůře. Přilijeme 3 lžíce pomerančového likéru a směs promícháme. Zbývající 2 pomeranče rozkrojíme na poloviny a vydlabeme. Vydlabané pomeranče použijeme jako misky. |
2 | Vejce rozklepneme, oddělíme zvlášť žloutky a bílky. V misce vyšleháme žloutky s 93g cukru do pěny, přimícháme Maizenu a nakonec pomerančovou směs. Vše znovu dobře promícháme a nalijeme na pánev. Za stálého míchání směs pomalu vaříme do zhoustnutí. Když na vařečce zůstává takový jemný povrch, je krém dobře uvařený. Pánev s krémem odstavíme z plotny a ještě ho chvilku mícháme. |
3 | Vyšleháme bílky se 7g cukru (jedna polévková lžíce) do tuhého sněhu, který pomalu vmícháme do horkého krému. Krém si z pánve přemístíme do misky, kterou vložíme do větší mísy se studenou vodou. Stále krém mícháme, dokud nevychladne. |
4 | Vyšleháme si smetanu na šlehačku a zlehka ji přimícháme do vychladlého krému. Pomerančovým krémem naplníme vydlabané pomeranče a dáme je vychladit na 3 hodiny do lednice. |
5 | Pomerančový krém podáváme jako dezert. |
Poznámka
Před podáváním pomerančové misky s krémem ozdobíme meduňkovými lístky.