Uzeninový salát s cibulkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzeninový salát s cibulkami
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6035 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibule sterilovaná |
6 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
9 ks | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 1,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 49g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,3mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule sterilovaná, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzeninový salát s cibulkami postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka nebo kostky. Zakapeme zředěným octem, olejem a dle chuti solí a pepřem. Nakládané cibulky rozkrájíme nadrobno, promícháme s kečupem a prolisovaným česnekem. |
2 | Necháme uležet v lednici. |
3 | Před podáváním můžeme špekáčky přelít rajčatovou marinádou. |