Recept

Karamelový puding s medem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60350
Kategorie: Pudinky

Ingredience

Žloutková pěna
100 g Cukr krupice
550 g Mléko plnotučné
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Karamel
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 253 kcal
Kilojoule 1 060kJ
12% Sacharidy 44 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 8 mg
9% Bílkoviny 5 g

Karamelový puding s medem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme karamel: na pánev nasypeme 100g cukru, přidáme med a vodu. Směs pomalu zahříváme a mícháme do doby, až se vše rozpustí a vznikne hustá omáčka. Pokud by nám směs začla tuhnout, zvýšíme na chvilku teplotu. Poté karamel nalijeme do připravených formiček, které jsme předem vložily do hlubšího plechu. Troubu předehřejeme na 180°C.

2

V misce vyšleháme žloutky se 100g cukru do pěny. Do menšího kastrólku nalijeme mléko, přimícháme semínka z celého vanilkového lusku a za stálého míchání přivedeme mléko téměř k varu, poté ho odstavíme z plotny. Pomalu teplé mléko přiléváme do žloutkové pěny a důkladně vše promícháme. Vzniklý krém nalijeme do formiček na karamel.

3

Plech opatrně vložíme do předehřáté trouby na 180°C, k formičkám přilijeme opatrně do 2/3 vařící vodu a pečeme 5 minut. Pak snížíme teplotu na 160°C a pomalu puding pečeme 35-40 minut dozlatova.

4

Po upečení puding vyklopíme z formiček na dezerní talířky, ozdobíme podle chuti a podáváme.

Poznámka

Tento puding by měl být uvnitř mírně nedopečený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept