Karamelový puding s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karamelový puding s medem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60350 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
Žloutková pěna | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
550 g | Mléko plnotučné |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Karamel | |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 194,3mg |
Draslík | 20,5mg |
Vláknina | 26,7mg |
Vitamín A | 216,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 568,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Med včelí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karamelový puding s medem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme karamel: na pánev nasypeme 100g cukru, přidáme med a vodu. Směs pomalu zahříváme a mícháme do doby, až se vše rozpustí a vznikne hustá omáčka. Pokud by nám směs začla tuhnout, zvýšíme na chvilku teplotu. Poté karamel nalijeme do připravených formiček, které jsme předem vložily do hlubšího plechu. Troubu předehřejeme na 180°C. |
2 | V misce vyšleháme žloutky se 100g cukru do pěny. Do menšího kastrólku nalijeme mléko, přimícháme semínka z celého vanilkového lusku a za stálého míchání přivedeme mléko téměř k varu, poté ho odstavíme z plotny. Pomalu teplé mléko přiléváme do žloutkové pěny a důkladně vše promícháme. Vzniklý krém nalijeme do formiček na karamel. |
3 | Plech opatrně vložíme do předehřáté trouby na 180°C, k formičkám přilijeme opatrně do 2/3 vařící vodu a pečeme 5 minut. Pak snížíme teplotu na 160°C a pomalu puding pečeme 35-40 minut dozlatova. |
4 | Po upečení puding vyklopíme z formiček na dezerní talířky, ozdobíme podle chuti a podáváme. |
Poznámka
Tento puding by měl být uvnitř mírně nedopečený.