Recept

Žloutkový krém se sněhem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60351

Ingredience

115 g Cukr moučka
350 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Sirup javorový
0,5 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 348kJ
1% Sacharidy 4 g
6% Tuky 5 g
4% Sodík 80 mg
10% Bílkoviny 5 g

Žloutkový krém se sněhem postup přípravy receptu:

1

Do kastrólku nalijeme mléko, přidáme 1/2 vanilkového lusku a pomalu vaříme asi 2-3 minuty. Pak mléko odstavíme z plotny a vyjmeme vanilkový lusk.

2

Do většího hrnce nalijeme asi 1-2 l vody, kterou přivedeme k varu. Vaječné žloutky v misce vyšleháme s 75g cukru do husté pěny. Poté do pěny pomalu, za stálého míchání, přiléváme mléko. Misku s pěnou vložíme do vodní lázně, (voda nesmí prudce vřít). Pěnu stále mícháme a vaříme do zhoustnutí přibližně 5 minut. Ve vzniklém krému se nesmí vytvořit hrudky. Hotovým krémem naplníme misky a necháme ho vychladnout.

3

Bílky se 40g cukru a špetkou soli vyšleháme na tuhý sníh. Pak sníh vložíme do mikrovlné trouby a zapneme ji na 45 sekund na 1000W.

4

Krém v miskách ozdobíme sněhem, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.

Poznámka

Voda podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept