Pečený puding z čerstvých sýrů zdobený fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený puding z čerstvých sýrů zdobený fíky
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60352 |
Ingredience
8 ks | Fíky čerstvé |
1 balení | Listové těsto |
1 ks | žloutek |
Sýrový puding | |
---|---|
1 ks | Citrony |
150 g | Mascarpone |
50 g | Med včelí |
150 g | Ricotta |
170 ml | Smetana |
150 g | Sýr kozí |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Balzamikový sirup | |
70 g | Med včelí |
220 ml | Ocet |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 45,5mg |
Draslík | 305,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 455,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fíky čerstvé, Citrony, Med včelí, Sýr kozí, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Med včelí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mascarpone, Ricotta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana, Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený puding z čerstvých sýrů zdobený fíky postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si formičky na puding. Troubu předehřejeme na 150°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme, vykrojíme z něj 8 koleček o stejném průměru jako jsou formičky. Kolečka z listového těsta poklademe na pečící papír, potřeme je rozšlehaným žloutkem a pomalu je pečeme dozlatova přibližně 15-20 minut. Upečená kolečka položíme na dezertní talířky. |
2 | V míse vymícháme všechny druhy sýrů, přidáme k nim 50g medu, jemně nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, smetanu, jedno celé vejce a bílek z druhého vejce. Směs důkladně vymícháme dohladka a poté ji rozdělíme do připravených formiček. Formičky se sýrovou směsí poklademe na plech. Puding pečeme při teplotě 120°C asi 30 minut. Upečený sýrový puding vyklopíme na připravená kolečka z listového těsta. |
3 | Připravíme sirup z balzamikového octu a 70g medu. Balzamikový ocet nalijeme do kastrólku, přimícháme med a pomalu ho vaříme do doby, až se svaří na polovinu objemu. |
4 | Omyté čerstvé fíky rozkrájíme na dílky, puding jimi ozdobíme, přelijeme horkým sirupem a podáváme. |