Recept

Pečený puding z čerstvých sýrů zdobený fíky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60352

Ingredience

8 ks Fíky čerstvé
1 balení Listové těsto
1 ks žloutek
Sýrový puding
1 ks Citrony
150 g Mascarpone
50 g Med včelí
150 g Ricotta
170 ml Smetana
150 g Sýr kozí
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Balzamikový sirup
70 g Med včelí
220 ml Ocet

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 437kJ
10% Sacharidy 36 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 117 mg
16% Bílkoviny 9 g

Pečený puding z čerstvých sýrů zdobený fíky postup přípravy receptu:

1

Připravíme si formičky na puding. Troubu předehřejeme na 150°C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem. Listové těsto vyválíme, vykrojíme z něj 8 koleček o stejném průměru jako jsou formičky. Kolečka z listového těsta poklademe na pečící papír, potřeme je rozšlehaným žloutkem a pomalu je pečeme dozlatova přibližně 15-20 minut. Upečená kolečka položíme na dezertní talířky.

2

V míse vymícháme všechny druhy sýrů, přidáme k nim 50g medu, jemně nastrouhanou kůru z chemicky neošetřeného citrónu, smetanu, jedno celé vejce a bílek z druhého vejce. Směs důkladně vymícháme dohladka a poté ji rozdělíme do připravených formiček. Formičky se sýrovou směsí poklademe na plech. Puding pečeme při teplotě 120°C asi 30 minut. Upečený sýrový puding vyklopíme na připravená kolečka z listového těsta.

3

Připravíme sirup z balzamikového octu a 70g medu. Balzamikový ocet nalijeme do kastrólku, přimícháme med a pomalu ho vaříme do doby, až se svaří na polovinu objemu.

4

Omyté čerstvé fíky rozkrájíme na dílky, puding jimi ozdobíme, přelijeme horkým sirupem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept