Jednoduchý recept

Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60353

Ingredience

200 ml Smetana na šlehání
2 polévková lžíce Smetana zakysaná15%

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 307 kcal
Kilojoule 1 284kJ
1% Sacharidy 4 g
42% Tuky 32 g
0% Sodík 0 mg
5% Bílkoviny 3 g

Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche postup přípravy receptu:

1

Do poháru na zavařeniny nalijeme 200 ml smetany na šlehání, přidáme 2 lžíce zakysané kvalitní smetany, sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme.

2

Pak necháme smetanovou směs stát při pokojové teplotě 8 - 24 hodin do doby, až velmi zhoustne.

3

Před použitím směs prošleháme na hustý smetanový krém.

Poznámka

Šlehačkový zakysaný krém-domácí výroba plně nahradí zakoupený Crème Fraîche. Krém musíme spotřebovat do 10 dní, uchováváme ho v chladničce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept