Šlehačkový krém s karamelovým banánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šlehačkový krém s karamelovým banánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60355 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche [60353] | |
---|---|
16 polévková lžíce | Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml | Smetana na šlehání |
Karamelové banány | |
2 ks | Banány |
100 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Máslo |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Zázvorová drobenka | |
50 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Máslo |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 120g |
---|---|
Cholesterol | 29,3mg |
Draslík | 750,3mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 128,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Voda pitná, Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 16% (pochoutková), Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana na šlehání, Máslo, Máslo, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Šlehačkový krém s karamelovým banánem postup přípravy receptu:
1 | Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche [60353]: |
2 | Do poháru na zavařeniny nalijeme 200 ml smetany na šlehání, přidáme 2 lžíce zakysané kvalitní smetany, sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme. Pak necháme smetanovou směs stát při pokojové teplotě 8 - 24 hodin do doby, až velmi zhoustne. Před použitím směs prošleháme na hustý smetanový krém. |
3 | Vyšlehaný šlehačkový zakysaný krém rozdělíme do dvou pohárů. Banány nakrájíme na plátky. Zázvor očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, které si odložíme do druhé misky.Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. |
4 | Připravíme si karamel: na pánev nasypeme krupicový cukr, přidáme 2 lžíce vody a za stálého míchání, při mírnější teplotě, mícháme do doby, až se cukr rozpustí. Přidáme máslo, stále mícháme, až nám vznikne hustá zlatavá omáčka. Přidáme pokrájené banány, promícháme a jen chvilku povaříme. Lžicí karamelové banány poklademe na připravený krém. |
5 | Pak si připravíme drobenku: v míse promícháme třtinový cukr s moukou a pokrájeným chlazeným máslem. Pomocí prstů směs spojíme na drobenku, přidáme zázvor a znovu vše prsty promícháme. Zázvorovou drobenku dáme na plech a pečeme ji asi 15 minut do zlatohněda, pak ji necháme vychladnout. Drobenkou ozdobíme karamelové banány a podáváme. |