Recept

Šlehačkový krém s karamelovým banánem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 60355
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche [60353]
16 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
200 ml Smetana na šlehání
Karamelové banány
2 ks Banány
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Máslo
2 polévková lžíce Voda pitná
Zázvorová drobenka
50 g Cukr třtinový
2 polévková lžíce Máslo
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Zázvor

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,033 kcal
Kilojoule 4 321kJ
36% Sacharidy 129 g
53% Tuky 40 g
0% Sodík 10 mg
12% Bílkoviny 7 g

Šlehačkový krém s karamelovým banánem postup přípravy receptu:

1

Šlehačkový zakysaný krém - domácí Crème Fraîche [60353]:

2

Do poháru na zavařeniny nalijeme 200 ml smetany na šlehání, přidáme 2 lžíce zakysané kvalitní smetany, sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme. Pak necháme smetanovou směs stát při pokojové teplotě 8 - 24 hodin do doby, až velmi zhoustne. Před použitím směs prošleháme na hustý smetanový krém.

3

Vyšlehaný šlehačkový zakysaný krém rozdělíme do dvou pohárů. Banány nakrájíme na plátky. Zázvor očistíme a nakrájíme na drobné kostičky, které si odložíme do druhé misky.Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech si vyložíme pečícím papírem.

4

Připravíme si karamel: na pánev nasypeme krupicový cukr, přidáme 2 lžíce vody a za stálého míchání, při mírnější teplotě, mícháme do doby, až se cukr rozpustí. Přidáme máslo, stále mícháme, až nám vznikne hustá zlatavá omáčka. Přidáme pokrájené banány, promícháme a jen chvilku povaříme. Lžicí karamelové banány poklademe na připravený krém.

5

Pak si připravíme drobenku: v míse promícháme třtinový cukr s moukou a pokrájeným chlazeným máslem. Pomocí prstů směs spojíme na drobenku, přidáme zázvor a znovu vše prsty promícháme. Zázvorovou drobenku dáme na plech a pečeme ji asi 15 minut do zlatohněda, pak ji necháme vychladnout. Drobenkou ozdobíme karamelové banány a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept