Recept

Broskvový krém s jahodami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 60356

Ingredience

3 polévková lžíce Voda pitná
Broskvové pyré
210 g Broskve
1 ks Citrony
25 g Cukr moučka
1 kávová lžička Želatina
broskvový krém
140 g Broskve
25 g Cukr moučka
125 ml Smetana na šlehání
0,5 polévková lžíce Želatina
Jahodová želatina
0,5 polévková lžíce Cukr moučka
115 g Jahody
1 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 95 kcal
Kilojoule 399kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 9 g
0% Sodík 1 mg
2% Bílkoviny 1 g

Broskvový krém s jahodami postup přípravy receptu:

1

Želatinu dáme do sklenice, zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji rozpustit. Omyté a oloupané broskve nakrájíme na tenké proužky a odložíme je do misky.

2

Připravíme si broskvové pyré: Do rendlíku dáme cukr, šťávu z malého citrónu a 200g pokrájených broskví. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, poté přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny. Mícháme, až se vše dobře spojí. Rendlík odstavíme z plotny a vzniklé pyré necháme vychladnout v lednici. Po vychladnutí pyré rozdělíme do připravených pohárů.

3

Příprava krému: v mixéru rozmixujeme 130g pokrájených broskví s moučkovým cukrem. Směs dáme na rendlík a za stálého míchání přivedeme k varu. přidáme 1/2 lžíce rozpuštěné želatiny a při mírnější teplotě stále mícháme. Až směs začne tuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu. Krém rozdělíme do pohárů na broskvové pyré.

4

Jahody s cukrem rozmixujeme, dáme je do rendlíku a přivedeme k varu. Jakmile začnou bublat, přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny, promícháme a odstavíme z plotny. Když jahodová želatina vychladne, nalijeme ji na broskvový krém. Takto připravené poháry dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny.

Poznámka

Když zahradní jahody nahradíte lesními, dosáhnete vyjímečnou chuť a vůni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept