Broskvový krém s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvový krém s jahodami
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60356 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Broskvové pyré | |
---|---|
210 g | Broskve |
1 ks | Citrony |
25 g | Cukr moučka |
1 kávová lžička | Želatina |
broskvový krém | |
140 g | Broskve |
25 g | Cukr moučka |
125 ml | Smetana na šlehání |
0,5 polévková lžíce | Želatina |
Jahodová želatina | |
0,5 polévková lžíce | Cukr moučka |
115 g | Jahody |
1 kávová lžička | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 36,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Citrony mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Broskve, Cukr moučka, Želatina, Broskve, Cukr moučka, Smetana na šlehání, Želatina, Cukr moučka, Jahody, Želatina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvový krém s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Želatinu dáme do sklenice, zalijeme 3 lžícemi vody a necháme ji rozpustit. Omyté a oloupané broskve nakrájíme na tenké proužky a odložíme je do misky. |
2 | Připravíme si broskvové pyré: Do rendlíku dáme cukr, šťávu z malého citrónu a 200g pokrájených broskví. Vše za stálého míchání přivedeme k varu, poté přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny. Mícháme, až se vše dobře spojí. Rendlík odstavíme z plotny a vzniklé pyré necháme vychladnout v lednici. Po vychladnutí pyré rozdělíme do připravených pohárů. |
3 | Příprava krému: v mixéru rozmixujeme 130g pokrájených broskví s moučkovým cukrem. Směs dáme na rendlík a za stálého míchání přivedeme k varu. přidáme 1/2 lžíce rozpuštěné želatiny a při mírnější teplotě stále mícháme. Až směs začne tuhnout, přimícháme vyšlehanou smetanu. Krém rozdělíme do pohárů na broskvové pyré. |
4 | Jahody s cukrem rozmixujeme, dáme je do rendlíku a přivedeme k varu. Jakmile začnou bublat, přimícháme 1 lžičku rozpuštěné želatiny, promícháme a odstavíme z plotny. Když jahodová želatina vychladne, nalijeme ji na broskvový krém. Takto připravené poháry dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny. |
Poznámka
Když zahradní jahody nahradíte lesními, dosáhnete vyjímečnou chuť a vůni.