Smetanový koláč s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanový koláč s višněmi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 60357 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr moučka |
1 kávová lžička | Vanilkový cukr |
400 g | Višně |
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr moučka |
50 g | Mandle |
1 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vejce slepičí |
Na vymazání formy | |
8 g | Máslo |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 92,0mg |
Draslík | 116,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 747,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Višně, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Vanilkový cukr, Cukr moučka, Mandle, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanový koláč s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Omyté višně necháme okapat, vyloupeme je a necháme v misce. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Do druhé misky si nastrouháme oloupané mandle. Troubu vyhřejeme na 190°C. |
2 | V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny. Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Postupně přiléváme smetanu, důkladně mícháme, až se směs spojí. Dále přimícháme mouku a strouhané mandle. Směs musí být dobře spojená. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. |
3 | Na dno koláčové formy poklademe 1/2 višní, které přelijeme těstem. Druhou polovinu višní poklademe na povrch těsta. |
4 | Koláč pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Teplý koláč nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem promíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme. |
Poznámka
Když višně vypeckujeme, bude koláč šťavnatější. Můžeme použít i višně celé, případně i jiné čerstvé ovoce.