Kološvárské zelí II - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kološvárské zelí II
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 60367 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Maso mleté - mix |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
250 g | Salám měkký |
250 ml | Smetana sladká |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vepřové sádlo škvařené |
500 ml | Voda pitná |
1000 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 36,3mg |
Draslík | 587,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 269,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 76,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Paprika mletá sladká, Salám měkký, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Česnek, Smetana sladká, Sůl, Vepřové sádlo škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kološvárské zelí II postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí uvaříme v troše vody doměkka a scedíme. |
2 | Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přisypeme mletou papriku a směs vmícháme do uvařeného zelí. |
3 | Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Chvíli restujeme. |
4 | Do pekáče urovnáme polovinu zelí, na zelí rozprostřeme mleté maso a na maso položíme na plátky nakrájený salám. Navrch rozložíme zbylé zelí. Vše zalijeme smetanou. |
5 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.