Jednoduchý recept

Kološvárské zelí II

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 60367
Kategorie: Zelenina

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Maso mleté - mix
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Salám měkký
250 ml Smetana sladká
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
500 ml Voda pitná
1000 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 772kJ
4% Sacharidy 16 g
43% Tuky 33 g
35% Sodík 696 mg
33% Bílkoviny 18 g

Kološvárské zelí II postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí uvaříme v troše vody doměkka a scedíme.

2

Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přisypeme mletou papriku a směs vmícháme do uvařeného zelí.

3

Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, prolisovaný česnek a podle chuti sůl. Chvíli restujeme.

4

Do pekáče urovnáme polovinu zelí, na zelí rozprostřeme mleté maso a na maso položíme na plátky nakrájený salám. Navrch rozložíme zbylé zelí. Vše zalijeme smetanou.

5

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept