Zapékaný fenykl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný fenykl
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 6037 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Fenykl obecný |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 28,5mg |
Draslík | 441,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fenykl obecný, Muškátový oříšek, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný fenykl postup přípravy receptu:
1 | Hlízy fenyklu nakrájíme na dílky. |
2 | Vaříme asi 6 minut, slijeme, naskládáme do zapékací nádoby, osolíme, opepříme a posypeme muškátovým oříškem. |
3 | Prolisovaný česnek smícháme se smetanou a zalijeme fenykl. |
4 | Posypeme strouhaným parmazánem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C, dozlatova. |