Jahodové dortíčky z drobenkového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodové dortíčky z drobenkového těsta
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 75 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 60371 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Mandlový krém s rumem [60314] | |
---|---|
90 g | Cukr moučkový |
9 g | Maizena - kukuřičný škrob |
90 g | Mandle mleté |
90 g | Máslo |
9 g | Rum |
1 ks | Vejce slepičí |
Drobenkové těsto [60369] | |
18,8 g | Cukr krupice |
75 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Sůl |
0,8 ks | Vejce slepičí |
15 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 173,1mg |
Draslík | 280,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 164,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Rum, Vejce slepičí, Cukr krupice, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mandle mleté, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Máslo, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodové dortíčky z drobenkového těsta postup přípravy receptu:
1 | Mandlový krém s rumem [60314]: |
2 | Máslo necháme změknout a utřeme je ve větší míse. |
3 | Mandle nastrouháme a spolu s cukrem vsypeme přes husté síto na utřené máslo. Vše dobře umícháme. Do husté směsi přidáme vejce. Ručně mícháme tak dlouho, až se ingredience rovnoměrně propojí. |
4 | Na závěr přimícháme rum a škrob. Dobře propracujeme, mísu přikryjeme fólií a dáme vychladit do lednice. |
5 | Drobenkové těsto [60369]: |
6 | Na vál do mouky (cca 20 g odložíme na vyválení) nakrájíme máslo a rychle mnutím rozdrobíme. V drobence uděláme důlek, do něj vlijeme rozšlehané vejce, vodu, přisypeme cukr a sůl. Vypracujeme rychle těsto, utvoříme bochánek, který rozválíme na 4 cm vysokou placku, zabalíme do fólie a necháme v lednici vychladnout. |
7 | Troubu předehřejeme na 220 °C, formičky použijeme s nepřilnavým povrchem. |
8 | Těsto vyválíme a vykrájíme vykrajovátkem kroužky o trochu větší než formičky. Kolečka vtiskneme do formiček a necháme chvíli v lednici vychladit. |
9 | Poté formičky naplníme mandlovým krémem a pečeme zhruba 10 minut. |
10 | Vychladlé dortíčky zdobíme omytými a osušenými jahodami (vybíráme menší) bez stopek. |