Recept

Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 60372

Ingredience

150 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
60 g Kandované ovoce
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
60 g Mandle
125 ml Mléko plnotučné
500 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
280 g Máslo čerstvé
90 g Rozinky
3 polévková lžíce Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
Bílková poleva [32368]
20 g Cukr moučkový
0,5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 618 kcal
Kilojoule 2 587kJ
20% Sacharidy 71 g
44% Tuky 33 g
2% Sodík 46 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bábovka s mandlemi a kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymažeme 30 g másla, po ztuhnutí vysypeme strouhankou. Oloupané mandle nasekáme na drobno, kandované ovoce nakrájíme a spolu s rozinkami promícháme s hrubou moukou.

2

Zbylé změklé máslo našleháme s cukrem a vanilkou. Přidáme špetku soli, žloutky a opět našleháme. Poté přidávám střídavě mouku a mléko. Do poslední dávky přimícháme kypřicí prášek. Poté do těsta přidáme kandované ovoce s mandlemi a rozinkami. Na závěr lehce vmícháme sníh, který jsme ušlehali z bílků.

3

Těsto naplníme do formy (naplníme formu jen ze tří čtvrtin) a pečeme zhruba hodinu. Jakmile se těsto po vpichu nechytá špejle, je upečené.

4

Zhruba 10 minut necháme bábovku chladnout ve formě, poté ji vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.

5

Vychladlou bábovku polijeme připravenou polevou.

6

Bílková poleva [32368]:

7

Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept